PissMåndag

Idag har jag bara sovitoch ätit chokladbollekaka. usch, vad jag mår dåligt! kunde jag inte gått en promenad  iaf!?  jaja, nå nu är det försent. jag får väl promenixa till stallet i morgon.. om jag har tid..jag hade ju som tänkt att jag skulle ta hem franskan och biologi, men jag orkade inte... ni vet, den vanligaste tanken i mitt huvud poppade upp, ' Jag gör det i morgon". så i morgon hinner jag nog inte skriva någonting.. jag har nämligen Matte läxa, biologi, engleska och franska.och sen så måste jag ju sy mina ridbyxor(de är enormt håliga i grenen, men nu har jag beställt mej nya rid brallor;) i biologin ska jag skriva klart om Schäfern och hundens etologi, det är ett litet arbete jag håller på med. sen så är det ju biologi prov på torsdag om Djuren, men jag tror nog att det går bra. Biologi är ju (enligt mej) ett av de roligaste ämnena, och när det handlar om djur så gör det ju saken mera intressant..


Zeldis tassar

SkruttÄlsk♥
 
Freddisen♥

Chokladbollekaka

Idag bakade jag denna kaka. det är typ chokladbollssmet uttryckt med lite smält block choklad och riven kokos på.

Recept:
2 ½dl socker
8dl havregryn
3/4 dl kakao
2tsk vaniljsocker
225g smör/margarin
3-4 msk starkt kaffe
Glasyren:
100g mörk blockchoklad (men jag använde ljus)
½ dl kokos flingor
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smöret/margarinet i mindre bitar.
Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet.
smaka av om kakao och/eller kaffet är nog mycket.
Tryck ut smeten i en botten med löstagbar kant och jämna ut den så gott det går.
Låt stå kallt och gör glasyren.
Smält blockchokladen över vatten bad, häll sedan över chokladen på kakan och strö
över kokos.

Klart!

hej

Jag var ju och red Älva idag, det gick väl inte direkt som planerat. Hon var så tjurig! när jag skulle trava en bit innan jag skulle skritta av henne började hon att "flaxa" med huvudet, och sen så snubblade hon eller halkade (jag vet inte rikitgt vad som hände, det gick så snabbt) och mitt i allt så låg jag på marken. Jag såg hennes hovar alldeles brevid mitt huvud så jag tog armarna och höll för huvudet och rullade bort från henne. sedan när jag tog bort armarna så satte jag mej upp för att kolla vart Älva var någonstans. Hon stod ca.4-5 meter ifrån mej med baken mot mej och höll på att sparka lite i luften. jag backade lite och sedan ställde jag mej upp och då kände jag smärtan i höften. när jag ställt mej upp så sa jag -Älvaa, luugn.. kom hit gummsan. hon vände sej bara och tittade på mej och lät mej komma och ta fast henne. när jag tagit fasst henne så ledde jag henne några varv. jag vet att man igentligen ska upp i sadeln igen, men eftersom att jag hade så ont i min höft så ledde jag henne bara.

Om Älva hade råkats sparka mej i huvudet och jag inte haft hjälmen på mej så kanske jag hade varit död nu, Gud bevare  ridhjälmen!Varje gång jag ser någon rida utan ridhjälm så tänker jag ALLTID "Fy fan vad oansvarigt!", jag tycker att det är bra med den där lagen om att man måste ha hjälm när man rider. det är ju samma som när man kör/åker bil. då måste man ju ha bilbälten på sej.

Själva fallet kanske låter värre än vad det igentligen var, men det var så det gick till. alla (jag och Älva) är ok :) men jag kommer säkert få ett blåmärke av fallet, men annars så är alla ok :P
Monster barnet (Nalle) is getting Biiigger:)

Earth Hour

Eftersom alla andra hade planer för kvällen förutom jag fick jag spendera min lördags kväll hemma med familjen. inte för att det var så pjåkigt, men jag ville verkligen hitta på något eftersom att jag tycker att jag bara är hemma och inte gör någonting............Ikväll var det ju Earth Hour, och vi släckte alla lampor och datorer och satt och myste med tända ljus och åt fruktsallad och glass, MUMSxDnågon av er som släckte alla lampor m.m?


svar till Linda, som skrev så här:

 Linda  om vad fan är det för fel på er!?:
Jag anser att de är för smala på bilderna. Hat själv sett ut så men har gått upp ca 15 kg och känner att det är okej att se ut som jag gör men vill absolut inte gå upp mer i vikt!! Det är inte så lätt att komma ur ett sådant destruktivt beteende och jag kan inte förstå att hur ni kan tror att det är sjävvalt eftersom ingen vill absolute bli anorextiker utan bara lite smalare som sedan går över styr!

Svar: Men Herregud! Jag är fan 14 år, det är väl klart att jag vet att man inte väljer att bli anorektiker. Men Anorexia och Pro-mia är ju helt olika saker!
En som har pro-mia anser att det är en livsstil, och väljer att svälta sej själv.
Med inlägget menar jag att pro-mia menar jag bara att jag tycker det är så sjukt! tro att man lever ett nyttigare och bättre liv för att man inte äter.
Anorexia är en sjukdom som man inte väljer att få. Det är viktminskning som gått överstyr.
Pro-mia däremot, då väljer man att inte äta. Man väljer att svälta sej själv, för att man tror att det är bättre än att leva ett normalt liv.
Tyck vad du vill Linda. Men jag hoppas att du förstår vad jag menar med inlägget nu.


I have a Dream

När jag var sisådär 3-4 år hade jag en dröm om detta ställe. i drömmen var jag liten och satt i barn vagn och min mammas morbor, Bengt, Körde mej där. när jag vaknade så var jag så säker på att vi varit där att jag började gråta då mamma förklarade att jag måste ha drömt denna fantasiska dröm.
Men än idag är jag bomb säker på att jag har varit där!inte i detta liv kanske, men så såfall i mitt förra! för jag vet att jag har varit där!
Jag minns "drömmen" som om det vore igår.

Ända sedan dess har jag tjatat på min föräldrar om att åka dit, men förgäves...
Men en dag SKA jag dit!
om det då blir i paris eller på det andra stället de får jag se då, men jag SKA dit.

Någon som kan gissa stället?

Anna goes proud:D

JAG KLARADE DET, JAG ÅKTE 2,5 MIL SKIDOR! Vi åkte från bränna till lappberget (ca 10km) sen när vi val var där så åkte vi 5km till, och sen tillbaka (ca 10km). på vägen dit var det som jobbigast, för det var en massa uppförsbackar och mina skidor var bakhala så det var väldigt jobbigt. sen så kändes det som att jag skulle svimma eller spy, så det gjorde ju inte saken bättre precis. Jag tror nog att mina vänner blev less på mej, men bäst som dom är så peppade mej och var snälla:) men Hilda och Iida  åkte ifrån mej och becka så vi åkte själva. sen när jag och becka kommit i mål stod sötisarna(Hilda och Iida) och väntade på oss med varsin macka med prickikorv,ost och gurka:P  nu sitter jag här med en kopp varm nyponsoppa, och skall snart inta min posision i soffan med en bok :) fasst jag lär nog somna, men HALLÅ! jag har ju fan en orsak;)


DSC00051.JPG
Kolla!
nu hänger min tavla på  Gammelfaster Inger och Coolingen Henry's vägg!
Jag målade den typ 2008, eller var det 2009? och gav tavlan till dem i present:)

vad fan är det för fel på er!?

Anorexia är inte en livsstil, det är en sjukdom! herregud  vad arg jag blir! jag hittade en Pro-ana blogg, och hon påstår att de är en livsstil och att de väljer att "leva lite sundare och smalare" , men herregud, dem är ju bara skinn och ben! det är väl inte hälsosamt att vara kraftigt underviktig!? De peppar även andra att inte äta, och sen när de har ätit typ en godis gnäller de om att de är så tjocka. usch, jag blir så arg!Visst är det fint att vara smal, men inte för smal! det finns ju fan GRÄNSER!

Jag sökte på Pro-ana på wikipedia och det stod så här:

Pro-ana är benämning på en slags subkultur som lyfter fram anorexia nervosa som en livsstil istället för ett sjukdomstillstånd. Det är inte någon enhetlig eller organiserad rörelse. Begreppet pro-ana är därför inte ett väldefinierat begrepp och de som identifierar sig med fenomenet spänner från personer som vill ha skapa ett forum för anorektiker till personer som öppet förespråkar anorexi som ett positivt ideal.

"Pro ana-anhängare" är i regel antingen anorektiker själva eller lider av någon annan ätstörning besläktad med anorexia nervosa. Medlemmarna är måna om sitt synsätt på sjukdomen och ser helst bara att de som insett "livsstilens elegans" ter sig till fenomenet.

Fenomenet pro-ana är främst internetbaserat, och på gruppens webbplatser förekommer det att medlemmarna uppmuntrar varandra med råd om viktnedgång, hur man ska dölja svälten för familj och vänner med mera. Karaktäristiskt för pro-ana-sajter är att de anammar anorexia nervosa som en "livsstil" som medlemmarna själva valt, och inte som en sjukdom, medan vården och psykiatrin pekar på att det är ett obevekligt symptom på sjukdomen i sig. I vissa länder har internetleverantörer och sökmotorer gått så långt att de spärrat kända "pro-ana"-webbplatser som en säkerhetsåtgärd, då de menar att tillgång till webbplatserna utgör en potentiell livsfara för personer som lider av ätstörningar.

Ett liknande fenomen som romantiserar bulimia nervosa är pro-mia. Webbplatser som kombinerar "pro-ana" och "pro-mia" förekommer.

I april 2008 klargjorde franska politiker att ett förbud mot uppmaningar att svälta sig själv (omfattande "pro ana"- och "pro mia"-sajter, bloggar med mera) är på gång, och att upphovsmakare kan komma att riskera upp till 3 års fängelse.


Men Jag anser fortfarande att de som håller på med Pro-ana/Pro-mia är SJUKA och behöver VÅRD!

VEM FAN VILL SE UT SÅ DÄR!?


Jag känner mej spy färdig när jag ser bilder som dessa!

Säg vad ni vill, men jag vill då inte vara ett levande benrangel.


There is one pain I often feel, which you will never know. It is caused by the absence of you.


Vissa dagar är helt enklet bättre än andra.

Darin - What If

Idol-tönten Darin Zanyar har ju vuxit upp, wow! haha!
nä men seriöst, han har mognat rejält mkt sen han var med  i Idol. Nu har hans nya låt What If släppts på singel, och den är ju fan  bra! den handlar om Mobbning, och den har ett tydligt budskap, enligt mej:)


Problemen kom ikapp mej trots allt..

Pratade med skolsköterskan idag när jag satt och väntade på bussen.. jag kan ju inte direkt säga att det var trevligt, men jag tänker inte gå in på vad hon sa till mej. det är för personligt.. och sen när jag satt på bussen så fick jag lust att springa, så när jag klev in genom dörren bytte jag kläder och tog med Zelda på en jogging runda.jag sprang kanske 2km, Det var jätte skönt att springa.. kanske det blir mer springning?
ska snart gå i duschen, sen blir det mat och sen kaninrensning...hojja..men det måste göras.... Nu fryser jag som bara den!


Bilder från gårdagens promenad med Josse:)

                                                       


To a Dear Friend<3

Jag är orolig för dej, det måste du fatta! jag vet hur det kommer att bli. lyssna på mej! SLUTA med det du håller på med!du har förändrats mycket på senaste tiden, men nu går det över gränsen!
Du kanske tycker att jag gör en så stor grej av något så "litet", men det är inte litet! det är en stor sak som kan bli ett helvete! jag vet att vi glidit isär, men det betyder inte att jag inte bryr mej.
Du vet att jag älskar dej (som kompis) och jag vill bara ditt bästa.
Du vet nog själv vem du är...Hoppas jag..

Stay Beautiful<3

♥Älskar dej min lill Söt Råttaa♥
Tröööött!

nu sitter jag hos Josse, har sovit hära.. Igår så gick vi in till bänna för att se på revyn, den var bra...ska snart fara på skolan, HOJJAAAA!!!!!!!!!!!!!!

Len som en baby rumpa

Vaknade på morgon vid 10:30 med en sprängade huvudvärk, men hästälskare som jag är så pallrade jag mej iväg till Älva i alla fall, huvudvärken släppte som tur var när jag var i stallet:) jag red i ca 20 min, men vi jobbade ganska hårt. Fasst Älva var dock något tjorvig i traven, hon sparkade bakut och höll på att välta. Sen så for vi en längre tur i djupsnön, men då vi hörde en skoter så vände vi. sen efter att jag stoppat ut henne så for jag hem.. då  jag kom hem tänkte jag först följa med pappa och tobais med skotern, men efter att jag bytt kläder kände jag mej så pass hängig att jag stannade hemma och såg på film, men jag somnade :)sen kom mamma och väckte mej och frågade om jag skulle med och handla och jag sa då ja.. så då for vi och handlade.. sen när jag kom hem så gick jag i duschen och då tänkte jag att jag kunde få ha lite spa för mej själv:) så jag tog hår inpackning och ansikts mask med peeling och satt i den varma bastun i kanske 15min, så nu är mitt ansikte lent som en baby rumpa, hahaa!

Föreställ er en 7-årig liten pojke i florerande "jobbar-jacka", en svart skoterhjälm och ett trä svärd i handen sittandes på en gul/svart kälke som är fast knuten i Lynx 59, Där har ni min lillebror;)

Nej, nu ska jag gå och äta middag med min familj:)Dom där söta små klumparna är faktiskt griskultingar iklädda  i tiger tyg:)
Jag vet att bilden inte har någon som helst anknytning med textens innehåll, men den var så söt:)


Kom nyss hem..

..från Iida (iida). Alla tjejjor har sammlats där förutom Sofia,Bella och Isabella. vi har sett på film, American Pie 1, och slingat och klippt Iidas hår. Jag och Kajsa klippte hennes lugg och Lisa fixade typ resten av håret. Hon blev jätte fin , enligt Kajsa. Jag och Becka han tyvärr åka hem innan det var klart, så vi fick aldrig se slut resultatet. Färgnings medlet stank ammoniak och gjorde att jag fick ont i huvudet.
Kvällen började klockan 17:00, men jag och Josse kom inte dit förens vid 17:30. Vi var nämligen på Ica och handlade Kolakaka/tårta och Ica fruktläsk.när vi kom dit möttes vi av några glada tjejjor som babblade nånting om att gärga Iidas hår och klippa det, och att Iida och hennes mamma stod och "bråkade" på finska, -det lät unge fär så här:  "hexi goch hjohjo" haha, nä jag vet inte, jag är inte så språk kunnig när det gäller det finska språket;) min mamma är visserligen halv finsk, och Mormor hel, men då jag inte spenderat så mycket av mitt liv i findland så kan jag inte finska.. eller jag kan typ 10 ord, om ens de!? men iaf, Iida fick inte färga sitt hår, meeen iidas mamma sa ju inget om att göra slingor, haha! så när vi var ute med Daisy (deras hund), kom vi på att hon kunde slinga det, men vi hade ju inga pengar... men då kom jag på att jag hade 70 kr i mina vant tummar (tro det eller ej, men jag har faktiskt alla mina värde saker i mina vantar när jag är på promenad eller är bara ute annars. och med värde saker menar jag: nycklar,mobil och pengar)så Iida fick låna mina pengar och så traskade vi iväg till bränna, vi gick kanske 3-4 km. sen när vi kom hem till Iida såg vi på A P och efter det började hår fixet.föresten, glömde nämna att Iidas mamma inte visste om att iida skulle slinga och klippa sej ikv. vi gjorde alltså detta i hemlighet..

Nej, nu vill jag bara borsta tänderna och krypa i sängs. Raska (min hund) ligger i fåtöljen bakom mej och snarkar, det vill jag också göraa;)
                              


Min och josses goding:)

Hello to You too.


Idag har jag inte gjort något.. eller jag har varit till bränna med mamma, och sett ett gammalt avsnitt  av Grey's Anatomy.. ni vet det där när en gubbe blev gravid och en äldre jobbig kvinnas hjärta började brinna under hennes femte hjärt operation och hon över levde.
ska snart gå och kolla på Vänner.. men jag vet inte om jag ids, förens klockan 19:30.
Från och med idag ska jag försöka ha med minst en bild per inlägg, bloggen blir mycket roligare så:)
och kaanske ökar det antalet läsare?
Men jag kunde tyvärr inte lägga upp någon egenfotad bild idag, då jag inte har batterier i min kamera.
Men Nalle Puh är ju Alltid gullig:)


Onsdag.

HejHej! vet att jag inte uppdaterat på ett tag.. eller rättare sagt igår..men jag hade ju ridning i går och vart typ inte nå på datorn..

Men  nu är Josse hos mej:) vi ska kolla på Grey's Anatomy och sedan ska hon väl fara hem. hon kom direkt efter skolan  och vi har gjort lite allt möjligt.
Jag har jätte ont i huvudet, känner mej nästan spy färdig (av huvudvärken alltså), så nu vill jag bara dra på mej pyjamasen, krypa ner under filten med en nybakt bulle och ett iskallt glas mjölk. men det får väl vänta:) Pyjamasen alltså, inte bullan:P

Nioåring våldtogs – aborten fördöms

När den våldtagna 9-åringen gjorde abort protesterade den lokala katolska kyrkan.

Och nu får den stöd från Vatikanen.

- Liv måste alltid försvaras, sa kardinal Giovanni Battista Re i helgen.

Jag håller med om att liv alltid måste försvaras, men där går fan gränsen! Hon är 9 år! det hade ju varit en annan sak om hon hade varit äldre, typ 16-17 år, MEN 9! Inte fan kan väl en 9-åring bli mamma?Jag blev så arg när jag läste detta! det är väl självklart att en våldtagen nio åring ska få abort om den är gravid!?

Abort är olagligt i Brasilien, förutom när modern våldtagits eller hennes liv är i fara. Båda kriterierna uppfylldes i flickans fall, enligt läkarna.

Ja, nu är det ju så att hon fick gör abort tack vare läkarna, men hade krykan fått bestämma så hade hon varit mamma till ett par tvillingar. och tur var väl det (att hon fick göra abort), för vem vet hur hennes liv hade sett ut om några år? Jag tycker att de skulle  ta bort den där lagen om att man inte får göra abort!

Det kursiva har jag kopierat från http://www.aftonbladet.se/  den "raka" texten har jag själv skrivit.

Den nioåriga flickan går in på sjukhuset hand i hand med en
Den nioåriga flickan går in på sjukhuset hand i hand med en sköterska.

Flickans styvpappa misstänks ha förgripit sig på henne i fle
Flickans styvpappa misstänks ha förgripit sig på henne i flera år.
 Han sitter nu fängslad.


 


A perfect day

Vad glad jag blir av kommentarerna jag får:) fortsätt så:D

Än så länge har dagen varit perfekt:)
det började på morgon, då jag vaknade med ett leende på läpparna och kände mej bara GLAD:) sen när jag stigit upp gick jag på datorn en stund. sen gick jag och åt frukost och åkte sedan till den gulligaste i världen, nämligen Älva:)
Jag red henne i ca.50 min och hon stannade bara några få gånger, men det störde mej inte alls:)

Jag trodde faktiskt att jag skulle vara deppig över att skolan börjar i morgon, men intet. fasst det kommer väl i morgon.. eller ikväll..

Föresten, Jag ska nog inte köpa en hund om två år, jag ska köpa en HÄST:D för jag har ju redan tre hundar (nu fyra t.o.m) så så fort jag har pengar så ska jag bli häst ägare:) *längtaaaar*
Då när jag väl köper en häst så ska jag ha antingen en Nordsvensk (som Älva) eller en Tinker/irish cob, men helst en Nordsvensk :)


                                              Tinker                                                      Nordsvensk
 


söndag

har nyss ätit mannagrynsgröt och ska snart till Älva:) men före de ska jag gå på en liten prommenix med Monsterbarnet som kanske flyttar idag:(

I kväll blir det tv:n då det är:

18.05 One tree Hill Kanal 5
19.00 GossipGirl Kanal 5
20.00 Wipe out (premiär) Kanal 5
21.00  Beck- de tysta skriket Tv 4

 sen blir det att gå coh sova och sedan vakna upp till äckel-skolan.


Älva<3

Jag har varit till Älva idag,hon räddade mej ur min panik sitution:) först red jag henne på planen och sen for jag en sväng i djup snön.Snön gick upp till magen, så då förstår ni hur mycket snö vi har, men iaf, efter allt pumlsande red jag av henne jusst på planen och sen lät jag Tobias skritta av henne. i morgon blir det nog att rida, eller att åka slalom.. mest troligt rida:)

Sen efter att jag ridit och stoppat ut henne i hagen for jag hem. dom hade redan mockat åt henne så jag behövde inte göra det. när jag kom hem så duschade jag, bytte kläder och for på middag hos min Farbror Totto och hans Tjej Ulla:) dom hade lagat ngn köttgryta av ngt slag och potatis, det var gott.

Sen for vi på OK och jag hyrde en film, Patrik 1,5, Jag trodde att den skulle vara som helt oseriös, Men den var faktiskt bra:P

                                                                                              ♥Älva♥ 
                                                   ojoj..

Hela lovet har gått och jag har bara varit hemma! JAG FÅR PANIIIIK!!!!!!! jag vill bort! bort från komunen och ha kul! men vart ska jag!?Så här har jag sett ut hela lovet.


Torsdag:P

Josse har jusst farit hem.. hon har sovit här sen igår, det var jätte kul:)Vi spelade tv spel och skrattde hela tiden!  sen så har vi planerat lite mer ang. våra blivande hundar. Förut tänkte jag ju ta en Fransk bulldog och josse en mops. men då kom vi på att det är ju roligare om vi hämtar dem samtidigt frpn samma kull och allt, så att dem är syskon:) så år 2011 ska vi ta bussen till Älvsbyn (kanske) och hämta varsin Mops:) Min ska vara en fawn och skall mest troligt heta Alice, men jag vet inte:)

Jag vill fara och rida.. men nu är det så sent så jag orkar inte.. tur man ska i morgon! jag tror nog det blir en lång ute ritt någonstans.. kanske vi hittar nya vägar :)

Igår kom paketet från Josefssons, jag hade beställt en lång kofta, som kanske inte var såå jätte vacker, Och ett par jeans. Jeansen var jätte fina, men de var en aning tajta så dem fick åka tillbaka.. men nu har mamma beställt ett par likadana fasst en storlek större, de kommer på måndag så få se då hur dom är.
Fawn Mops.


A-saker:)

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du: Anna
2. Ett ord på fyra bokstäver: Alla
3. Flicknamn: Alice
4. Pojknamn: Anton
5. Yrke: asistent
6. Färg: aprikos
7. Klädesplagg: Adidas byxor
8. Mat: A-fil
9. Sak i badrummet: Aceton
10. Plats/stad: Arvidsjaur
11. En orsak att vara sen:  avsvimmnad
12. Något man skriker:
  AJ!
13. Film:  A lot like Love
14. Något man dricker: Apelsin-juice
15. Band: A Camp
16. Djur: Apa
17. Gatunamn: Aspvägen
18. Bil: Audi
19. Sång:  Angel - Beyonce
20. Aktivitet med mer än en deltagare:  -


Nu är det er tur ;)

Personlighets test.

Mitt resultat :

Din personlighetstyp:


Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:


Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare.första gången jag gjorde det blev det ett annat resultat, det kommer jag inte ihåg vad det var. 


Deppkväll..

Vet ni vad jag plötsligt kom på ikväll när jag satt och pratade med mina kära väninnor  Becka och Josefine? jag kom på hur mycket jag saknar dem! allihopa!  Det känns som evigheters evigheter sen jag träffade dem. senast jag träffade Becka,Iida,Hilda och Catti förra veckan och Josse träffade jag ju i helgen, men det känns så länge sen! Och Josefine däremot, när träffade jag dej senast !? kan det ha varit på min och hildas Tjej-middag? nä vet ni att jag tycker att vi gör något allihopa.. Och med allihopa menar jag GAMMLA B-gänget. nej inga fd A-klassare får joina;)

Nu funderar jag på att kväva mina känslor med en film och de extremt saltade popcornen som väntar på att bli poppade.

Föresten, Det har gått 4 dagar sen jag åt godis sist! So far so good! varje dag hittar jag på något sätt att bli av med mitt "socker-behov" och jag lyckas varje gång.
De första dagarna blev jag av med "socker-behovet" genom glass.
Dagen efter popcorn, men det tog ju slut.. och man kan ju inte alltid ha glass i frysen och popcorn i skafferiet, Eller hur!?
Så nu har jag en bestämd tanke i mitt huvud som snurrar runt så fort jag blir en aning socker sugen,     den lyder så här: "NEJ! INGET godis!" den tanken snurrar runt varv efter varv i min hjärna. Och vet ni!? DET FUNKAR!!  När jag var liten fick jag för mej att jag inte gillade godis (ilket jag tycker nu är helt sjukt!), och åt annanas på burk som lördags godis, haha, hur trög var jag igentligen inte när jag var liten!? sen har jag försökt hålla ett sk. godis-löfte som gick ut på att sluta äta godis på typ ett år och då fick en summa pengar  av sina föräldrar, men det strandade ganska fort.. Men NU! nu ska det gå;) och vet ni? jag har redan gjort framsteg, jag tackade nämligen nej till Coklad! och jag ÄLSKAR choklad!
För er som inte vet vad jag babblar om så har jag och min käre vän Josefina bestämt oss för att sluta äta godis och slisk, utan äta  nyttigt. men Glass och Popcorn får vi äta:)

Nä, popcornen lockar och jag vill se film.. fasst.. orkar jag verkligen gå till köket stoppa in en påse popcorn i micron och sedan vänta i 4 min? näääääääää...... det blir nog bara film:)


Tisdag.

Idag har ju Kajsa och Princess varit här:) När dem kom in i hallen visade det sej att Princess var rädd för hundar, men jag och kajsa (franska proffs) förklarade att dem var jättesnälla:) men dom fick stanna i köket bakom planket. men efter ett tag så fick Zelda komma ut.
det var väl kul när dom var här.. bara de att det inte fanns något att göra här hos mej.. men vi såg på film och var på datorn.. eller det var väl mest Princess som var på datorn, jag och Kajsa satt mest och kollade på när hon gjorde en massa saker.. sen kring fem kanske(?) skjutsade mamma oss till stallet, där fanns det inte heller mycket att göra men.. ja, vi kollade på hästarna.

Sen klockan 18:45 började ju min ridlektion jag hade Flake, och vi hade markarbete. Det var ganska kul, förutom att jag var svinigt hungrig och trodde att jag skulle tuppa av då mina muskler gjorde så ont(!?)

Bara man inte håller på att bli sjuk, IGEN! influensan har ju knappt farit bort!

Vet ni något koooonstigt?
Jag hör bara med det högra örat, och det är jätte äckligigt, det är som att jag inte har någon känsel i örat. så nästan varje gång någon säger något så säger jag "va?", What's wrong whit mee??

Föresten, Från och med idag kommer jag inte att godkänna Hej-kolla-in-min-blogg-är-du-gullig -Kommentarer, utan bara dem som har med inlägget att göra.


Detta kallar jag Kärlek

En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"
Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans. 
En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".
En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)
Och pappan svarar igen "Ja"...

Och här kommer videon till denna historia:
Jag kunde inte hålla mej från tårar när jag såg denna:')


P.s. jag fick text + länk till klippet i ett mail av mamma på msn.

Måndag:)

Jag känner mej stolt:) jag har lyckats få pappa att läsa Mulle serierna, ni vet den där busiga hästen i Min häst?
Som föresten ligger brevid mej och vill bli läst:) mycket lockande:)

Idag har jag varit hos Älva, och vet ni!? hon var väldigt pigg (för att vara henne). 
Det snöar och blåser ute, som värsta snöstormen. Så jag kan inte direkt säga att det var mysigt väder att rida i när vinden piskade i ansiktet, men det var endå kul!

I morgon kommer Kajsa och Princess hit och hälsar på:) det blir nog kul. efter att vi varit här hos mej ett tag ska vi fara till stallet.

                                                                                Mulle i full gallopp mot Prärien:)

Hund-prat..

Hennes förnuft for lika snabbt som det kom. Ja, jag pratar om Josse. Först skulle hon inte ha en schäfer, sen skulle hon det, och nu ska hon inte det! nu vill hon ha en Mops som ska heta Simba. Visst, Mopsar är jätte söta, MEN schäfrar  är ju endå trots allt BÄST:) 
fasst jag ska nog bara vara tyst.. för jag ska ju liksom skaffa mej en Fransk bulldog....Eller en rottweiler. Jag har varit kär i rottweilar  länge nu. Dem är som så ståtliga! och man ser verkligen att dem är fyllda med muskler! vissa säger ju att Rottweilrar är jätte farliga, men jag säger bara DRA ER I RÖVEN! dem är väl inte farligare än någon annan hund! Inget djur föds ont! det är hur människan formar hunden! men nog om det.

Mixen har varit på utställning idag:) han fick en 2:a, han hade borta en tand, men hade han haft tanden så hade han fått en 1:a. Men för mej är han  alltid en Vinnare!

Josse har även varit hos mej idag:) vi hade stora planer på att gå på långpromenad, göra upp elda och dricka varm choklad och kanske grilla korv.Meeeen när vi väl klätt på oss (jacka,täckisar,klumpiga vatten täta skor,mössa och vantar) och började på våran långpromenad så  tyckte vi att det var så jobbigt att gå så vi vände.. men ungefär 1 km blev det iaf:)


                                    Mops                                                                               Fransk Bulldog   


                            Schäfer (ja, det är Zelda:)                                                                   Rottweiler

RSS 2.0